NASLOVNA
O NAMA
APARTMANI
RUSKAMEN
OMIŠ
CJENIK
LINKOVI
KONTAKT
 
 

O M I Š

Grad Omiš je smješten na samom ušću rijeke Cetine, otprilike 25 km južno od Splita. Stara jezgra grada i noviji dio su povezani mostom. Sam grad je okružen strmim liticama i morem. Omiš je poznat po svojoj gusarskoj povijesti, koja je i danas lako uočljiva već prvim pogledom na grad.

Naime nad samim starim gradom uzdiže se romanička tvrđava "Mirabella" čiji počeci datiraju iz XIII st., a na 245 m visokom brdu iznad grada ostaci su tvrđave "Starigrad", dok s druge strane rijeke stoji preko 1.000 godina stara ranoromanička crkvica Sv. Petra. Omiš pruža fantastične mogućnosti za sve vrste aktivnosti u prirodi, od šetnje, vožnji biciklom, kanyoninga, slobodnog penjanja, paraglidinga, ronjenja, jedrenja, do raftinga. Uz sam grad nalazi se velika pješčana plaža, po mnogima najljepša na potezu Split - Dubrovnik.

Omiš je poznat i po tradicionalnom festivalu dalmatinskih klapa koji se u interesu očuvanja kulturne baštine od 1967. svake godine održava na trgovima u starom dijelu grada i najveća je manifestacija ove vrste.
FOTO ALBUM